HET BOEK 

Tijdens een zomervakantie maakt Hawa Coulibaly voor het eerst van haar leven een buitenlandse reis naar een Nederlands stel dat zij heeft leren kennen in haar thuisland, Mali. Hoe moet het zijn om van een straatarm land te belanden in een schatrijk land?

Er zit een snee brood met pindakaas in mijn tas. Ze kan wel honger hebben en wat kan ze dan het beste eten? Al het eten hier is haar vreemd, zelfs een broodje kaas kent ze niet. Alleen patat met pindasaus zou voor haar bekend kunnen zijn. In Mali worden aardnoten verbouwd die daar worden geroosterd en per hoopje verkocht. Of ze worden gestampt tot een pasta die als pindasaus bij de rijst gegeten wordt een zondagse maaltijd en voor de meeste Malinezen een feestmaal.
Met rake observaties wordt de lezer in deze op waargebeurde belevenissen gebaseerde roman meegenomen in de contrastrijke wereld van arm en rijk.

Bernadette de Boer werd via SNV (Stichting Nederlandse Vrijwilligers) uitgezonden naar Mali. Van 1980 tot 1986 werkte zij er als wijkverpleegkundige in de basisgezondheidszorg. Nu is Bernadette de Boer als docent verpleegkunde verbonden aan het ROC Midden Nederland te Utrecht.

Een hartverwarmend verslag van een ontmoeting tussen mensen uit verschillende culturen. Zij dachten elkaar te kennen, maar ontdekten allebei telkens iets nieuws Jan Pronk (oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking)

     
     
 

Auteur: Bernadette de Boer

PPrijs: Euro 18,90
ISBN 9789051797015
Formaat 14 x 21 cm
Uitvoering paperback
OOmvang 236 paginas
Met diverse kleurenfotos
Het boek is verkrijgbaar via www.gopher.nl en in elke Nederlandse en Vlaamse boekhandel